Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

The fourth kind / Επαφή τέταρτου τύπου (2009) - 0/5

Η ταινία είναι έτσι κι αλλιώς παντελώς αδιάφορη σε όλους τους τομείς της. Η τηλεοπτική σκηνοθεσία φιλοδοξεί να προκαλέσει τρόμο, αλλά τελικά προκαλεί ανία, το υποτυπώδες σενάριο κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία της «αληθινής» ιστορίας και η Μίλα Γιόβοβιτς είναι χιλιόμετρα μακριά απ’ το ρόλο της.

Όσο παράξενο όμως κι αν σας φανεί αυτό, κανένα από τα παραπάνω δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα της ταινίας. Υποτίθεται πως αυτή αναπαριστά με ακρίβεια αληθινά γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικά χρόνια και μάλιστα συχνά η οθόνη είναι χωρισμένη στα δύο (ή και στα τέσσερα), όπου βλέπουμε από τη μία την αναπαράσταση των γεγονότων στο φιλμ και από την άλλη το υποτιθέμενο αληθινό footage! Μα όλο αυτό είναι τόσο αφελές, που αντί να κινήσει το ενδιαφέρον του θεατή, τον εκνευρίζει και είναι εξοργιστικά ολοφάνερο το πόσο η ταινία υποτιμά τη νοημοσύνη του.

Η μεγαλύτερη κινηματογραφική απάτη της τελευταίας δεκαετίας.

Θέλετε αποδείξεις για τη μη εγκυρότητα της ταινίας; Ρίξτε μια ματιά στο FAQ του IMDb.com ή ακόμα πιο απλά στο cast, όπου αναγράφεται και η ηθοποιός που υποδύεται την «αληθινή» Δρ Τάιλερ!

2 σχόλια: