Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

The good shepherd / Ο καθοδηγητής (2006)

Μια ταινία με τον Ματ Ντέιμον και την Αντζελίνα Τζολί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, τους Τζον Τορτούρο, Άλεκ Μπόλντουιν , Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την χαρακτηριστική ερμηνεία του Μάικλ Γκάμπον σε δεύτερους και τον Ντε Νίρο να υπογράφει και τη σκηνοθεσία σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Πράγματι, οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές και η σκηνοθεσία συχνά εμπνευσμένη και αυτός είναι ο λόγος που η ταινία δεν γίνεται υπερβολικά κουραστική και το ενδιαφέρον δε χάνεται εντελώς στην τεράστια διάρκειά της (160 λεπτά). Από πλευράς σεναρίου, ωστόσο, θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Βαθμολογία: 2/5

2 σχόλια:

  1. Όντως είναι λίγο μεγάλη η διάρκειά του, ωστόσο πιστεύω ότι καλύπτεται από το πολύ καλό καστ και τις ερμηνείες του, την διεισδυτική σκηνοθετική ματιά του Ντε Νίρο και το καλογραμμένο σενάριο. Πιστεύω ότι η ταινία ανταποκρίθηκε, σε ικανοποιητικό βαθμό, στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

    3,5/5: Αρκετά καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά απ' όσο θυμάμαι (γιατί έχει περάσει καιρός από τότε που το είδα) με άγγιξε σε ελάχιστες στιγμές του.. Αυτή που μου έχει μείνει εντονότερα είναι η δολοφονία του Γκάμπον την οποία βρήκα πάρα πολύ δυνατή και εξαιρετικά σκηνοθετημένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή