Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Hugo (2011)

Εντυπωσιακή και απρόσμενη σύνδεση φαντασίας και πραγματικότητας, το «Hugo» είναι μία ταινία ζεστή και γεμάτη αγάπη για την μαγεία του κινηματογράφου… Ταυτοχρόνως νοσταλγικός και μοντέρνος, ο Σκορσέζε ξεκινά να αφηγείται ένα παιδικό παραμύθι φαντασίας και καταλήγει να διδάσκει κινηματογραφική ιστορία! Φόρος τιμής στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου και κυρίως στον πρωτοπόρο Ζορζ Μελιές. Εντυπωσιακή φωτογραφία, πετυχημένο 3D (εξακολουθώ όμως να έχω αμφιβολίες αν τελικά αυτό προσθέτει όντως κάτι στην παρακολούθηση μιας ταινίας) και πολύ καλές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τον Μπεν Κίγκσλεϊ και τον μικρό Άσα Μπάτερφιλντ του «Boy in the striped pyjamas»… Σαν σύνολο, μία ταινία πρωτότυπη, ευρηματική και αρκετά συγκινητική.

Βαθμολογία: 3.5/5

2 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι ήταν μία από τις πιο ωραίες ταινίες της χρονιάς, τόσο οπτικά, όσο και θεματικά, αφού σπάνια ένας σκηνοθέτης γνωρίζει και περνά τόσα στο φακό από την ιστορία του σινεμά. Νομίζω ότι του άξιζε το βραβείο σκηνοθεσίας από την Ακαδημία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι είναι σπάνιο να ξέρει ένας σκηνοθέτης τόσα πολλά και να τα αφηγείται με τόση αγάπη... Και ήταν φοβερό και το πώς το έκανε, συνδυάζοντάς το με καθαρή μυθοπλασία! Με εντυπωσίασε πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή