Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Blogoscars 2013: Καλύτερη ταινία (Part 1)




20
Γιατί, με εξαίρεση την άσχετη εισαγωγή και τον περιττό επίλογο, αποτελεί μια άκρως απολαυστική κομεντί δωματίου, που καθοδηγεί δεξιοτεχνικά την πλοκή της εξ' ολοκλήρου μέσα από τους διαλόγους της. Επίσης, μία από τις πιο αστείες ταινίες της χρονιάς.
(Βαθμολογία: 3/5)



19
Για τη σαγηνευτική διαδικασία αποκρυπτογράφησής της, που έπεται της θέασής της και ενδέχεται να διαρκέσει μέρες. Τα συμπεράσματα υποκειμενικά.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



18
Από τους απολαυστικότερους Tarantino. 
Και ένας Christoph Waltz που δεν τον χορταίνεις.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



17
Moonrise Kingdom
Γιατί, παρότι κάπως «καρτουνίστικης» λογικής, διαθέτει μαγευτική φωτογραφία και εκπέμπει ακαταμάχητη μελαγχολία, αθωότητα και ρομαντισμό.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



16
Cesare deve morire
Θέατρο και κινηματογράφος, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία, Shakespeare και Taviani γίνονται ένα και το αποτέλεσμα είναι πρωτόγνωρο.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



15
The sessions
Γιατί καταφέρνει να προσπεράσει τα βασικά (πολύ τρυφερά) θέματα της αναπηρίας και του σεξ και να αποτελέσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή και τον έρωτα.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



14
Γιατί είναι η διασκεδαστικότερη και πιο έξυπνη φάρσα που θα μπορούσε να κάνει το Χόλιγουντ.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



13
Flight
Γιατί αποδεικνύεται απρόσμενα αντισυμβατικό, εξερευνώντας τις σκοτεινές πτυχές του συνήθως προβαλλόμενου ηρωισμού. Η επιστροφή του Zemeckis στις live-action ταινίες αποτελεί μία από τις ωριμότερες δουλειές του και ο Whashington, ως ένας εναλλακτικός «ήρωας», είναι εξαιρετικός.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



12
Pieta
Αν έλειπαν ορισμένες μικρο-παραφωνίες, θα μπορούσε να είναι αριστουργηματικό. Μια επώδυνη ιστορία βίας και απανθρωπιάς καταλήγει εκπληκτικά πρωτότυπη και βαθιά τρυφερή.
(Βαθμολογία: 3.5/5)



11
A royal affair
Γιατί αποτελεί ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο και ατμοσφαιρικό ιστορικό δράμα, υπόδειγμα για το είδος του.
(Βαθμολογία: 3.5/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου