Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Cashback (2006)

Ο Βρετανός Σον Έλις επεκτείνει την δική του ομώνυμη και πολύ ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους σε μία μεγάλου μήκους κωμωδία που, δυστυχώς, ξεφεύγει από το πνεύμα της πρώτης και μάλλον και από τον έλεγχο του σκηνοθέτη της. Εκεί που περιμένεις να δεις (τόσο λόγω της ταινίας μικρού μήκους, όσο και του trailer) μία σοβαρή και, ενδεχομένως, στοχαστική κομεντί, βλέπεις μία κωμωδία με χαρακτήρες καρικατούρες βγαλμένες από homemade χαζοταινιούλα δεκαπεντάχρονων εφήβων και εντελώς σαχλό χιούμορ που από κάποιο σημείο κι έπειτα χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και παύει, στην τελική, να είναι αστείο. Σε συνδυασμό με την εμμονή του σκηνοθέτη στο γυμνό και τις προστυχιές, κάνει την ταινία να  πλησιάζει υφολογικά σε αμερικάνικες σεξοκωμωδίες. Οι ερμηνείες εκτροχιάζονται και μετατρέπονται σε καθαρό χαβαλέ, με εξαίρεση την πάντα αξιόλογη παρουσία του πρωταγωνιστή. Κανένα συναισθηματικό υπόβαθρο, προς το τέλος κυρίως, και καμία κορύφωση, εκτός αν σας συγκινούν τα χιλιοϊδωμένα φινάλε των κλισέ, απλοϊκών ρομαντικών κομεντί.

Βαθμολογία: 1/5

3 σχόλια:

  1. Εμένα αντιθέτως μου άρεσε. Θεωρώ ότι έπαιξε έξυπνα με τον φιλμικό χρόνο και τις εφηβικές ανησυχίες του πρωταγωνιστή. Μια ασυνήθιστη και πρωτότυπη αισθηματική κομεντί. Πάντως σίγουρα είναι μια ταινία που το ιδιαίτερο ύφος της μπορεί να κάνει αρκετούς να ξενίσουν.

    3/5: Καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω, ίσως να ήμουν από εκείνους που όπως αναφέρεις τους ξένισε το ιδιαίτερο ύφος της ταινίας. Πάντως ειδικά την σεκάνς του ποδοσφαιρικού αγώνα και εκείνη της προετοιμασίας για το πάρτυ του αφεντικού τις βρήκα εξωφρενικά γελοίες... Το ίδιο και τις ερμηνείες (πλην του πρωταγωνιστή) και ειδικά αυτή του αφεντικού --ενώ στην αρχή ήταν διασκεδαστική χωρίς να γίνεται καθόλου υπερβολική, από κάποιο σημείο κι έπειτα του ξεφεύγει τελείως...
    Το περίμενα όντως ιδιαίτερο φιλμ, αλλά πολύ, πολύ πιο σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου αρέσει η φωτογραφία!

    5/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή