Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Blindness / Περί τυφλότητος (2008)

Αλληγορικό δραματικό θρίλερ που κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε επίπεδο. Άριστη τεχνικά, με τη φωτογραφία να είναι… «σκοτεινά» φωτεινή και την εξαιρετική μουσική υπόκρουση να ται- ριάζει απόλυτα. Δυνατή η σκηνοθεσία και το σενάριο. Πάρα πολύ καλές και οι ερμηνείες, με τον Mark Ruffalo να ξεχωρίζει στον ίσως δυσκολότερο και πιο πολυδιάστατο ρόλο της ταινίας. Το έργο ξεκινά με ένταση και όσο οι πρωταγωνιστές βρίσκονται έγκλειστοι, αφοσιώ- νεται στην παρατήρηση της συμπεριφοράς και της ψυχοσύνθεσής τους. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, προβληματίζει και, ενώ φαντάζει εφιαλτικό, στο τέλος αποδεικνύεται συγκινητικό και αισιόδοξο.

Βαθμολογία: 3.5/5

6 σχόλια:

  1. Βασίζεται στο βιβλίο του Σαραμάγκου "Περι τυφλότητος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την κριτική σου, πολύ καλή ταινία. Με τράβηξε ιδιαίτερα η ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. fidelio
    ναι, σε αυτό βασίζεται! δεν το έχω διαβάσει (δεν είμαι και πολύ του βιβλίου) αλλά απ' όσο μου έχουν πει βέβαια είναι κλάσεις ανώτερο από την ταινία.

    Δήμητρα,
    χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε! (οι περισσότεροι νομίζω πως είχαν αντίθετη άποψη.. γενικά δίχασε το έργο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αντιθέτως την βρήκα το λιγότερο μετριότατη. Θυμάμαι με είχαν εκνευρίσει πρόσωπα και καταστάσεις. Το σενάριό της δεν με έπεισε καθόλου, γεμάτο προβλήματα στην ανάπτυξη της πλοκής αλλά και των θεμάτων με τα οποία καταπιανόταν. Όσο ταλαντούχος κι αν είναι ο Meirelles εδώ με απογοήτευσε. Γενικά θυμάμαι ότι είχε πάρει άσχημες κριτικές.

    Καλή ανάσταση σε όλους...

    1/5: Μετριότατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αργύρη
    όπως είπα και στο από πάνω σχόλιο, το έργο δίχασε, με τα αρνητικά σχόλια να είναι όντως περισσότερα από τα θετικά.. πάντως εμένα μου άρεσε πολύ και τη βρήκα έξυπνη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή