Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Easy A / Εύκολη κατΑ λάθος (2010)


Ευθέως κοριτσίστικη και απόλυτα νεανική, η ταινία του Will Gluck, χωρίς να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους, έγινε περιζήτητη στα video club –κυρίως από έφηβες κοπέλες. Καθόλου αξιοπερίεργο, μιας και, στην πρώτη πρωταγωνιστική ερμηνεία της (και αυτήν που την έκανε να τραβήξει την προσοχή), η ανερχόμενη Emma Stone είναι τόσο άνετη και φρέσκια που εύκολα κερδίζει το εφηβικό γυναικείο κοινό.

Μη γελοιόμαστε, με τις διασκεδαστικά αλλά και αφελώς υπερβολικές καταστάσεις της, η ταινία ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα έχει. Κάτι οι ηλικιακά μεγαλύτεροι από τους ρόλους τους ηθοποιοί, κάτι οι… τρελαμένοι, για χάρη της κωμωδίας, χαρακτήρες (απόλαυση ο Stanley Tucci παρεμπιπτόντως), η αληθοφάνεια εδώ είναι μάλλον απούσα.

Παρόλο όμως, που από την πραγματικότητα μπορεί να απέχει, η ταινία είναι σχετικά κοντά στην εφηβική ψυχοσύνθεση, ρίχνοντας, μέσα από την εύπεπτη χαριτομενιά της, μια αρκετά ευαίσθητη ματιά στις εφηβικές ανησυχίες -παρότι αποστασιοποιημένη από οποιαδήποτε σοβαρότητα και από θέματα εκτός των σεξουαλικών. Διαθέτοντας μία τόσο απολαυστική και εμφανώς ταλαντούχα Emma Stone και μία σκηνοθεσία από τον Will Gluck γεμάτη κέφι, το φιλμ δεν θα μπορούσε να περάσει εντελώς απαρατήρητο. Αν αξίζει, τώρα, είναι άλλο θέμα και προσωπικά απαντώ καταφατικά, απευθυνόμενος όμως αποκλειστικά στο προαναφερθέν target group του –θα έλεγα και στους θαυμαστής της Stone, αλλά αν ανήκετε σε αυτούς, τότε μάλλον θα το έχετε ήδη τιμήσει…

Βαθμολογία: 2.5/5

4 σχόλια:

  1. Καλούτσικη ήτανε,για να περάσει η ώρα...πραγματικά η Emma Stone πολύ άνετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά αποκλειστικά για την Emma Stone είδα κι εγώ την ταινία... Με έχει κερδίσει πολύ σαν ηθοποιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ καλη αλλα λιγο βαρετη για τα δικά μου γουστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μηπως μπορειται να νου πειτε πως θα δω την ταινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή