Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Intouchables / Άθικτοι (2011)


Η πιο αισιόδοξη απάντηση στο «Η θάλασσα μέσα μου»… Οι «Άθικτοι», σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες της μέχρι τώρα χρονιάς, προσφέρουν στιγμές από εκείνες που σε καθιστούν ανήμπορο να εμποδίσεις το πιο αυθόρμητο και πλατύ χαμόγελο να ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σου. Ακαταμάχητα «ζεστή», αποκλείεται να μην σας αγγίξει (νομίζω πως, στους δυσχερείς καιρούς στους οποίους ζούμε, όλοι έχουμε ανάγκη από μία τέτοια δόση ομορφιάς), να μην σας προσφέρει αβίαστο γέλιο με το εμπνευσμένο χιούμορ της και να μην προκαλέσει την πιο αυθεντική και ευχάριστη συγκίνηση!

Οι εξαιρετικές, βαθιά ανθρώπινες ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών (ιδίως του Francois Cluzet) είναι στ’ αλήθεια αξιοσημείωτες, ενώ πίσω δεν πάει και το πανέμορφο μουσικό θέμα που συνοδεύει πολλές σκηνές και που δεν θες να σταματήσεις να ακούς μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους!

Μία ταινία για το πώς μπορεί κανείς να διακρίνει την θετική πλευρά στην κάθε στιγμή, να εντοπίσει την πιο αισιόδοξη νότα στην πιο ζοφερή μελωδία. Αφεθείτε στην δύναμη των «Άθικτων» και γνωρίστε ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της πιο ευαίσθητης όψης του κινηματογράφου…

Βαθμολογία: 4/5

2 σχόλια:

  1. Όπως σου έχω ξαναπεί,πανέμορφη ταινία:)
    Είναι,μπορώ να πώ,μια δροσερή ανάσα μεσα στο χάος των ημερών,γεμάτη αισιοδοξία και πίστη στον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όντως! Χαίρομαι που σου άρεσε (αν και το βρίσκω δύσκολο να μην σου αρέσει αυτή η ταινία...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή